• Ion-Nelu Gioroiu, poreclit Jojo, doarme de 4 ani pe străzile din Nisa
  • Mișcat de suferința victimelor inundațiilor din Alpes-Maritimes, românul și-a donat economiile
  • Impresionați de gestul lui Ion, primăria din Nisa i-a oferit un loc de muncă

Ion-Nelu Gioroiu are 52 de ani și doarme de 4 ani pe străzile din Nisa. Românul câștigase 150 de euro prin vânzarea unei reviste în beneficiul persoanelor fără adăpost. Emoționat de suferința victimelor inundațiilor din Alpes-Maritimes, el și-a donat bănuții, scrie Paris Match.

Impresionați de gestul lui Ion, cunoscut drept „Jojo”, primăria din Nisa i-a oferit un loc de muncă în serviciul de curățenie din cadrul instituției.

„M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să înțeleg, știu că nu are bani și de aceea vinde revistele, dar a insistat. Mi-a spus că a reușit să pună ceva bani deoparte și că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că știe ce înseamnă să rămâi fără nimic …. a scos două pungi cu monede și a insistat să le luăm ”, scrie asociația Solidarity 06 pe Facebook.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Aujourd'hui, j'étais extrêmement touchée par le geste d'un monsieur qui est sans domicile stable, il dort dans la rue :(…Publicată de Solidarité 06 pe Sâmbătă, 10 octombrie 2020

Ion este din Craiova și a fost abandonat la naștere. Bărbatul a locuit într-un orfelinat sub epoca Ceaușescu. Apoi a mers în Italia unde a continuat să lucreze fără hârtii.

Ion a mai lucrat ca grădinar în case particulare, înainte de a-și instala salteaua lângă Muzeul de Artă Modernă și Contemporană din Nisa.