Povestea cerșetorului român din Franța care și-a donat economiile victimelor inundațiilor: „Știu ce înseamnă să rămâi fără nimic”

  • Ion-Nelu Gioroiu, poreclit Jojo, doarme de 4 ani pe străzile din Nisa
  • Mișcat de suferința victimelor inundațiilor din Alpes-Maritimes, românul și-a donat economiile
  • Impresionați de gestul lui Ion, primăria din Nisa i-a oferit un loc de muncă

Ion-Nelu Gioroiu are 52 de ani și doarme de 4 ani pe străzile din Nisa. Românul câștigase 150 de euro prin vânzarea unei reviste în beneficiul persoanelor fără adăpost. Emoționat de suferința victimelor inundațiilor din Alpes-Maritimes, el și-a donat bănuții, scrie Paris Match.

Impresionați de gestul lui Ion, cunoscut drept „Jojo”, primăria din Nisa i-a oferit un loc de muncă în serviciul de curățenie din cadrul instituției.

„M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să înțeleg, știu că nu are bani și de aceea vinde revistele, dar a insistat. Mi-a spus că a reușit să pună ceva bani deoparte și că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că știe ce înseamnă să rămâi fără nimic …. a scos două pungi cu monede și a insistat să le luăm ”, scrie asociația Solidarity 06 pe Facebook.

Aujourd'hui, j'étais extrêmement touchée par le geste d'un monsieur qui est sans domicile stable, il dort dans la rue :(…Publicată de Solidarité 06 pe Sâmbătă, 10 octombrie 2020

Ion este din Craiova și a fost abandonat la naștere. Bărbatul a locuit într-un orfelinat sub epoca Ceaușescu. Apoi a mers în Italia unde a continuat să lucreze fără hârtii.

Ion a mai lucrat ca grădinar în case particulare, înainte de a-și instala salteaua lângă Muzeul de Artă Modernă și Contemporană din Nisa.