Povestea din spatele bărbatului căruia i-au fost scoase 116 cuie din stomac

cuie

În timp ce mâncarea poate fi sănătoasă și nesănătoasă, se știe că unii oameni mănâncă metal, cuie, sticlă și ulei ca aperitive.

Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite afirmă că hrana este esențială pentru creștere, dezvoltare și hrănire. Pentru mulți, aceasta este sursa supremă de fericire.

Ceea ce mâncăm și modul în care ne simțim este legat, consumul de fructe și legume proaspete și o masă gătită în casă este de obicei considerat bun pentru un corp și o minte sănătoasă.

În comparație, se crede că mâncarea de tip fast-food, cum ar fi hamburgerii, sucurile și cartofii prăjiți, are un impact negativ asupra sănătății noastre fizice și mentale.

Se știe că unii oameni mănâncă metal, cuie, sticlă și ulei ca aperitive. De exemplu, deținătorul recordului Guinness World Record pentru cea mai ciudată dietă a consumat 2 kilograme de metal în fiecare zi, care includea televizoare și computere de mici dimensiuni. Mâncatul de alimente proaspete, junk food sau diete ciudate” poate fi o alegere individuală, dar pentru cei 9% din populația lumii care suferă de diverse tulburări alimentare, este cu totul altceva, potrivit Asociației Naționale de Anorexie Nervoasă și Tulburări Asociate. Și apoi, unele obiceiuri nu se încadrează în nici una dintre aceste categorii.

În statul Rajasthan, din vestul Indiei, chirurgii au fost șocați să găsească 116 cuie de fier de diferite dimensiuni, o sârmă lungă și o bilă de fier în peretele stomacal al unui grădinar, după ce acesta s-a plâns de dureri puternice de stomac. Din fericire, Bhola Shankar, în vârstă de 42 de ani, a supraviețuit intervenției chirurgicale riscante, care a durat o oră și jumătate, potrivit Hindustan Times.

Doctorul Anil Saini care l-a operat pe Bhola într-un spital guvernamental, a declarat: Nu este în stare să povestească cum s-a întâmplat să înghită o cantitate atât de mare de obiecte. Cuiele de fier s-ar fi putut dovedi fatale dacă vreunul dintre acestea ar fi intrat în intestinul său”.

Într-un incident anterior, medicii au scos în mod miraculos 263 de monede și 100 de cuie din Maksood Khan, un tânăr de 28 de ani care trăgea din ricșă, în statul Madhya Pradesh din centrul Indiei. Deși Bhola nu a putut detalia cum a înghițit obiectele periculoase, medicii cred că Maksood suferea de depresie. O altă situație de acest gen a apărut în 2016, când, inspirat de puteri spirituale”, un polițist din orașul Amritsar, din nordul Indiei a fost supus unei intervenții chirurgicale de cinci ore pentru a scoate 40 de cuțite de buzunar din stomac.

De ce oamenii tânjesc după produse necomestibile?

Persoanele care suferă de o tulburare alimentară rară numită Pica sau care nu au o alimentație suficientă în dieta lor sunt adesea nevoite să mănânce obiecte ciudate, cum ar fi vopsea, metal și păr. În timp ce câțiva pot înghiți obiecte potențial periculoase în mod inconștient sau intenționat, unele persoane cu boli mintale, cum ar fi schizofrenia și tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC), dezvoltă frecvent Pica ca un mecanism de adaptare.

Conform Dr. James M. Greenblatt, medic-șef la Walden Behavioral Care, pentru cei cu Pica și TOC, tricotilomania (smulgerea părului) și excoriația (smulgerea pielii) sunt frecvente, iar părul și pielea sunt în mod obișnuit ingerate.

Magneții de frigider, endoscoapele și retractoarele ajută adesea la îndepărtarea în siguranță a corpurilor străine letale din stomacul unui pacient. Cu toate acestea, Dr. Mark W. Jones, chirurg generalist din Michigan, preferă un magnet defibrilator în momentul laparotomiei, deoarece obiectele lungi și ascuțite pe bază de fier sunt dificil de îndepărtat cu ajutorul unui endoscop.

Exit mobile version