• Un miner din Tanzania a devenit milionar peste noapte
  • Sainiu Laizer a vândut două bucăți de tanzanit, care erau cele mai mari găsite vreodată în țară
  • Minerul are 52 de ani și are patru soții

Îți fac cunoștință cu Sainiu Laizer, de patru ori soț și tată a 30 de copii, care le cei 52 de ani ai săi se poate considera un om norocos. Din Tanzania, miner de meserie, el a obținut 3,4 milioane de dolari pe cele două exemplare de tanzanit pe care le-a găsit și care au o greutate totală de 15 kilograme. Ambele pietre, care cântăresc 9,2 respectiv 5,8 kilograme, au depășit recordul anterior – o bucată de tanzanit de 3,3 kg.

„Vom avea o petrecere mare mâine“, a spus el fericit când a primit banii de la minister. Sainiu spune că va sacrifica una din vacile sale pentru a sărbători, plănuind să investească o parte din banii câștigați în comunitatea locală.

Uite ce planuri are: „Vreau să construiesc un centru comercial și o școală. Îmi doresc ridicarea unei școli în apropierea locuinței mele. Sunt mulți oameni săraci în jur care nu își permit să își trimită copiii la școală“. În plus, a mărturisit că banii nu îi vor schimba stilul de viață și că are de gând să continue să aibă grijă de cele 2.000 de vaci ale sale.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Tanzanitul se găsește doar în nordul Tanzaniei și este una din cele mai rare pietre prețioase de pe pământ.