• Un polițist de frontieră român a devenit eroul pentru americani
  • Targhetul lui este să devină cel mai mare donator din țară

Poți să fii erou chiar dacă nu ai superputeri. Robert Bagdi are 23 de ani și a salvat 90 de vieți prin donare de sânge.

Donează de trei ani, lună de lună, iar gândul că îi ajută pe cei în nevoie îl mulțumește și îl determină să nu se oprească.

Robert Bagdi: „Mă pun eventual în pielea lor și mă gândesc că poate aș avea și eu nevoie la rândul meu și nimeni nu m-ar ajuta, așa că mă gândesc că dacă fac bine și ajung să fiu pus în situația în care am nevoie poate o sa ma ajute și pe mine lumea. Nevoia oamenilor, vreau să-I ajut să-I fac bine, să-I pun pe picioare. Nu am un motiv anume, pur și simplu simt eu nevoia de a ajuta lumea. „

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Robert este polițist de frontieră în Oradea și a devenit cunoscut de americani ca fiind un erou. Pozele cu el au apărut pe panourile publicitare din Times Square, New York în urma campaniei Blood Network realizată de organizatorii Neversea și Untold.

Robert Bagdi: „Fac afereză, care este un procedeu de prelevare a sângelui printr-un aparat special. Aparatul filtrează sângele de unde extrage componenta lui, adică trombocita. Se utilizează la bolnavii din oncologie.”

Robert are și un țel pe care speră să-l atingă în scurt timp.

Robert Bagdi: „Să ajung la cât mai multe donări,poate gândesc prea departe, dar să fiu cel mai mare donator din țară și mă gândesc că dacă o să o țin tot așa o să ajung.”