• Platforma DatAfară.ro intermediază contactul între cei rămași fără serviciu și companiile care caută angajați
  • Site-ul de job-uri a fost creat de Alex Iuonuț, un tânăr din Cluj-Napoca
  • Creatorul DatAfară.ro spune că unii utilizatori ai platformei și-au găsit job-uri în doar 24 e ore

Criza provocată de coronavirus a închis multe afaceri, dar a și lansat unele noi. Cum ar fi platforma DatAfară.ro, creația lui Alex Iuonuț, un tânăr din Cluj. Ideea e simplă: românii rămași fără serviciu se înscriu și așteaptă să fie contactați de o companie care are nevoie de angajați.  Totul e gratuit.

”Avem acum undeva în jur de 100 de persoane din diferite domenii. Domeniul HoReCa, medici stomatologi, oameni din zona de management, zona operaţională, customer care şi din IT”, spune cel care a lansat site-ul DatAfară.ro

Unul dintre cei care s-a înscris e Răzvan Cojocaru. Lucra la o companie din Cluj, care oferea cursuri de dezvoltare personală. A fost dat afară după trei luni de când a fost instituită starea de urgență. S-a mutat înapoi cu părinții lui, în Otopeni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

“Se pare că firma a trebuit să scape de o parte din noi. În momentul ăsta, practic, trăiesc pe banii pe care i-am strâns până acum din economii”, povestește Răzvan, care acum așteaptă o ofertă de job, la fel cum au primit deja câțiva dintre cei care au cont pe DatAfară.ro

“Avem deja confirmarea a doua contacte. O persoană, la 24 de ore după ce și-a depus profilul, a fost contactată pentru interviu, iar o altă persoană, tot așa, după 24 de ore, mi-a cerut să îi scot profilul de pe site pentru că a rezolvat”, spune Alex Iuonuț.