• Prăjiturile copilăriei sunt din nou la mare căutare
  • Ca să respecte rețetele vechi, cofetarii folosesc doar produse naturale
  • O prăjitură precum doboșul, indiana sau albinuța costă în jur de 10 lei

Mai știi gustul prăjiturilor făcute în casă pe care ți le pregătea bunica? Brutăriile artizanale și cofetăriile, chiar și unele restaurante, le-au reinterpretat și inclus în meniul lor.

Unele au păstrat chiar și denumirea originală. Într-un laborator din Cluj, de exemplu, se fac zilnic prăjiturile de odinioară, de la savarină, la doboș, până la indiana și albinuța.

„Facem savarina care este cu frișcă din smântână și toată lumea când vine în cofetării și întreabă spune că este gustul dulce al copilăriei. Avem indiana clasică, pe care multă lume o cunoaște. De ce nu ați reunțat la rețetele astea? Pentru că sunt foarte gustoase și multă lume caută gustul copilăriei”, a explicat Elena Abdrudan, șef de laborator.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Secretul gustului de casă îl reprezintă ingredientele bio cumpărate de la producătorii locali, dar și modul în care se prepară prăjiturile delicioase.

Clienții sunt cei mai încântați de rezultat. Când are poftă de dulce, Eva își cumpără doar prăjiturile copilăriei.

„De toate aș alege. Sunt foarte bune și gustoase. Vă aduce aminte de ceva? Da, de bunicii mei. Când eram acasă foarte bune prăjituri îmi făceau”, afirmă Eva Pav, clientă.