Prezentare de modă mutată în online, pe timp de pandemie. Avantaje și dezavantaje

  • Soirée de la Mode a fost dedicată celui mai mare fotograf de modă, Helmut Newton
  • Fotografiile lui au ajuns pe coperțile unor publicații ca Vogue sau Harper’s Bazaar
  • Helmut Newton a fost cel care a transformat Parisul într-o capitală a modei

Încă te poţi bucura de o prezentare de modă, chiar şi în pandemie, şi este unul dintre puţinele evenimente care au rezistat în perioada de criză. S-au schimbat însă regulile. Au fost doar 10 designeri şi 10 modele. Online.

Soirée de la Mode se află la ediţia 24 şi a fost dedicată celui mai mare fotograf de modă din istorie, Helmut Newton, iar creaţiile designerilor au readus la viaţă fotografiile sale. Pozele provocatoare, chiar erotice, cu substrast sado-masochist, au ajuns pe coperțile unor publicații precum Vogue sau Harper’s Bazaar.

Helmut Newton a fost cel care a transformat Parisul în Capitala Modei. Alin Gălățescu, analist de modă, îţi spune că o prezentare de modă online are unele avantaje.

Alin Gălățescu, analist de modă: „E sub forma unui video fashion Show şi e posibil să ajungă la un număr cât mai mare decât celelalte producţii în sensul că atunci erau 100, 500 de oameni în sală şi nu ştiu câte mii care vedeau în regim de livestreaming. Putem folosi nişte spaţii pe care altfel în momentul în care erau public erau greu de folosit.“

Alin spune că există și dezavantaje, aceleași pe care le reclamă și artiștii: „Nu ai publicul pe care să îl simţi, cu care să vibrezi, să empatizezi, să simți această relație univocă de energie. Și de asta ne e dor tuturor.“