• Peste o săptămână, în Cluj-Napoca te vei putea plimba în curând pe prima stradă „smart“ din România
  • Pe strada „smart“ te așteaptă bănci cu încărcător, stâlpi de electricitate cu Wi-Fi şi staţii de încărcare pentru trotinete şi maşini
  • Proiectul a fost finanţat din fonduri europene şi s-au investit 4,3 milioane de lei

Eşti obişnuit cu telefoane şi device-uri smart, aşa că am o veste bună pentru tine. Peste o săptămână te vei putea plimba pe strada smart din Cluj. Lucrările sunt aproape gata.

Acolo, o să poţi să stai liniştit şi chiar să lucrezi fără grija că ţi se descarcă bateria telefonului sau a laptopului. Aici găseşti bănci cu încărcător şi stâlpi de electricitate cu Wi-Fi. În plus, ai staţii de încărcare pentru trotinete, maşini şi bicilete.

Iată ce mai spune primarul orașului, Emil Boc: „De asemenea are un sistem de irigare modern, bazat pe senzori, are pavaje cu marcaje tactile pentru persoanele cu dizabilităţi şi un sistem de iluminat bazat pe LED cu telegestiune de la distanţă într-un cadru în care avem peste 48 de arbori plantaţi“.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Localnicii abia aşteaptă să vadă rezultatul final. Uite ce mărturisește o femeie: „Când va fi gata, va fi frumoasă. Cum arăta înainte strada asta? Foarte urâtă, că nu era asfaltată. Dacă o să fie poliţie, o să fie bine. În rest, îmi place, e frumos. O să vedem când o să fie gata ce o să fie“.

Sursă foto: Profimedia