• Două pisici din New York sunt primele animale de companie infectate cu Covid-19 în SUA
  • Animalele au avut simptome respiratorii uşoare şi se aşteaptă să se recupereze complet
  • Experții recomandă să iei în calcul distanțarea socială și pentru câini și pisici

Nu e momentul să te panichezi deocamdată, pentru că se întâmplă în SUA. În New York, două pisici au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Te întrebi ce simptome au avut pisicile? Respiratorii. Un medic veterinar a testat prima pisică din casă deoarece avea dificultăți de respirație ușoare. Experții cred că pisica a fost infectată de cineva din afara casei sau de cineva din casă. Totuși, niciunul dintre proprietari nu a fost confirmat cu virusul. În cazul celeilalte pisici, tot problemele respiratorii au fost primul semnal. Însă, proprietarul acelei pisici a fost pozitiv pentru Covid-19 înainte ca animalul de companie să se îmbolnăvească.

Ai câteva recomandări de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (SUA): Ține-ți pisica în casă pe cât de mult este posibil, iar dacă ai un câine, plimbă-l în lesă, menţinând cel puţin doi metri faţă de alte persoane şi animale. Totodată, încearcă să eviți să îți duci câinele în locuri publice unde se adună mulți oameni şi animale, cum ar fi parcurile pentru câini.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Sursă foto: Profimedia