• Bărbatul este profesor la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
  • Bărbatul urmează să cunoască un copil abandonat pe care îl va înfia.
  • Peste 3.000 de copii abandonați așteaptă să fie înfiați.
  • Anul trecut au fost înfiați puțin peste 1.000 de copii.

Un profesor gay din Cluj are curaj să fie părinte în țara în care Liviu Dragnea a făcut referendum pentru familia tradițională.

Bărbatul are în jur de 40 de ani, predă la Universitatea Babes-Bolyai și a depus o cerere de adopție la Protecția Copilului. Vrea, însă, să păstreze discreția absolută legată de adopție. Trebuie să aibă răbdare și nervii tari. Ar putea să dureze un an până devine tată.

Activiștii pentru drepturile copiilor îl felicită pentru îndrăzneala cu care înfruntă prejudecățile. La sfârșitul anului trecut, peste trei mii de copii părăsiți așteptau o familie adoptivă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„S-a declarat ca fiind persoană gay și a fost evaluată și atestată ca atare. A trecut de prima etapă a procesului de evaluare, urmează următoarele etape, ceea ce înseamnă o potrivire teoretică făcută de către specialiști, o potrivire practică în care cele două părți se întâlnesc, după care perioada de încredințare când vor locui împreună și la sfârșit perioada de încuviințare”, a explicat Nicoleta Molnar, director DGASPC Cluj.

Cred că este un pas înainte a specialiștilor, dacă mă întrebați pe mine, care încep să gândească din perspectiva interesului superior al copilului, care este interesul copilului? Să stea într-o instituție mamut, chinuit, flagelat, distrus, care nu are nicio șansă la viață după instituționalizare? Sau să-i dea șansa unui copil la o familie, care are șansă la iubire, la dragoste, la adopție și la protecție din partea celor care îl vor ocroti?”, a spus Vișinel Blan, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați.