• Primul număr al revistei Playboy a apărut pe 1 decembrie 1953
  • Marilyn Monroe a fost prima ”Sweetheart of the Month”
  • Prima ediție s-a vândut în 54.000 de exemplare

Pentru bărbați și nu numai: asta a fost ideea lui Hugh Hefner acum 67 de ani. Cu o investiție de 8.000 de dolari, își începea aventura Playboy. Pe coperta primei ediții apărea cea mai cunoscută blondă din istorie: Marilyn Monroe.

Când a apărut revista nu aveam deloc bani și lucrasem o perioadă scurtă pentru Exquire. Chiar speram să pot fonda o revistă a mea, tocmai pentru că sunt un tip de revistă. Și nu mă gândeam atunci când am început, că proiectul acesta va crește în felul în care a făcut-o”, spunea Hugh Hefner, fondatorul Playboy.

Poate nu știai, dar Monroe nu a pozat de fapt niciodată pentru Playboy.
Pozele ei nud au fost făcute pe vremea când Monroe, adică Norma Jeane, nu era încă o actriță cunoscută. Într-un interviu rar, Marilyn povestește despre primele ei roluri și replicile pe care le avea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Îmi vin două filme în minte. Unul se numește ”A Ticket to Tomahawk”, în care aveam de spus un singur cuvânt. De fapt nici măcar nu era un cuvânt, ci hmmm. Și apoi filmul ”Scudda Hoo! Scudda Hay!”, spunea Marilyn Monroe.

Hefner nici măcar nu a datat prima ediție, pentru că îi era teamă că nu va mai exista și o a doua. Primul Playboy a fost vândut atunci în 54.000 de exemplare pentru 50 de cenți bucata.