• Prințul Harry își dorea să părăsească familia regală de pe vremea când avea 20 de ani
  • Ceea ce s-a întâmplat cu mama lui, prințesa Diana, i-a influențat deciziile

În podcastul The Armchair Expert, găzduit de americanul Dax Shepard, prințul Harry a povestit că și-a dat seama rapid că nu-și mai dorește să facă parte din familia regală odată ce a devenit adult, scrie The Independent.

S-a temut că istoria familiei regale s-ar putea repeta

Comentariul a venit ca răspuns la o întrebare referitor la ceea ce simțea când vedea că alți locuitori aveau „mai multă libertate” decât el.

„Zâmbește și suportă”, a fost răspunsul prințului.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

„La vârsta de 20 de ani, mi-am spus că <<nu vreau să fiu aici>>, <<nu vreau să fac asta>>, <<uite ce i-au făcut mamei mele>>. Voi avea o familie cândva, dacă se va întâmpla din nou? Spun asta pentru că știu ce am văzut. Am văzut cum mergeau lucrurile <<din spatele cortinei>> și mi-am spus că nu vreau să fac parte (n.r. din familia regală)”, a mai continuat Harry.

Prințul a explicat, în timpul podcastului, că odată ce a început să facă terapie, după impactul pe care l-a avut moartea mamei sale, a fost ca și cum ar fi ieșit „dintr-o bulă imaginară”.

„Mi-am scos capul din nisip, l-am scuturat bine și a fost în regulă. Nu trebuia să mă mai plâng sau să-mi doresc să fac ceva diferit, ci să acționez în acest sens”, a povestit soțul lui Meghan Markle.

Prințul Harry s-a întrebat ce ar putea să facă diferit și cum ar putea să „o facă mândră pe mama sa”, prințesa Diana, și cum ar putea să-i influențeze și pe ceilalți oameni să-și schimbe viața.

Ducii de Sussex au renunțat la îndatoririle lor și au părăsit familia regală la începutul anului 2020, plecând în SUA.

Nu-și va crește copiii în același mod

Prințul Harry a povestit că felul în care a fost crescut de tatăl său, prințul Charles, a fost greșit. Ducele de Sussex a vorbit despre „durere și suferință genetică” în familia regală și a accentuat faptul că își va educa și crește copiii într-un fel diferit de cel al familiei sale, relatează The Guardian.

Nu vreau să arunc vina pe nimeni. Nu cred că ar trebui să arătăm cu degetul sau să învinuim, dar atunci când vine vorba de creșterea unui copil, dacă eu am suferit o formă de durere și suferință pentru că și ea a fost suferită de tatăl meu sau de părinții mei, atunci eu voi rupe acest ciclu, nu îl voi mai transmite generației următoare”, a spus prințul Harry.

„Este vorba de multă durere și suferință genetică – ele se transmit, așa că părinții ar trebui să se gândească – «Acest lucru mi s-a întâmplat mie, dar mă voi asigura că nu ți se întâmplă și ție»”, a mai adăugat el.