Proprietarii de restaurante îți transmit că și TU trebuie să fii responsabil când ieşi la terasă

  • Patronii de restaurante atrag atenţia că şi clienţii sunt responsabili de respectarea măsurilor în criză
  • Relaxată la terasă, Sofia spune că nu mai respectă regulile pentru că se simte în siguranţă
  • În ultimele două luni, patronii de restaurante au pierdut 1 miliard de euro din încasări
  • Potrivit HORA, 5.000 de restaurante nu se vor mai putea redeschide din cauza crizei

Sofia a ieşit duminică să se relaxeze cu prietenii la o terasă de lux din Capitală. Convinsă că virusul nu rezistă căldurii, Sofia spune că se simte în siguranţă şi nu crede că se poate îmbolnăvi dacă este cald afară.

Uite ce spune: „Eu mă simt destul de safe şi, ca să fiu sinceră, nu prea le respect. De două luni nu le respect, pentru că mi se pare că nu există acest virus atât timp cât este cald afară”.

„Majoritatea prietenilor mei nu respectă şi nici oamenii pe care îi văd în jurul meu la terase, ceea ce mă sperie şi mă face să fiu mai precaut. Cred că este foarte important ca toţi să respectăm. Altfel vom intra iar în casă”, este părerea lui Ionuţ, un alt client al unei terase. 

Prea multă relaxare, ar spune patronii de restaurante

Într-o scrisoare adresată premierul Orban, patronii de restaurant atrag atenţia că toţi clienţii au responsabilitatea de a respecta regulile de prevenţie în criză, iar pedepsele nu pot fi îndreptate doar către operatorii din HoReCa.

„Dacă ne uităm acum în spate, nimeni nu are nici mască, nici mănuşi. Noi îi rugăm de fiecare dată să îşi pună mască, mulţi dintre ei nu au. Dacă noi încercăm să îi protejăm, îi rugăm şi pe ei să ne protejeze şi ei pe noi”, solicită Radu Dumitrescu, antreprenor HoReCa.