• Un studiu publicat în revista Appetite, care a găsit o corelație între dragostea pentru cafeaua neagră și tendințele sadice sau psihopatice.
  • Studiul a constatat că preferința pentru aromele amare este legată de comportamentul psihopatic.
  • Aceasta nu este prima dată când cercetările au descoperit o legătură între gust și personalitate.

Dacă îți place cafeaua neagră, este posibil să fii o persoană care preferă aromele puternice, care are grijă de sănătatea sa sau care vrea să bea cafeaua așa cum ar trebui să fie consumată. Sau, poate că ești un psihopat. Cel puțin așa reiese dintr-un studiu publicat în revista Appetite, care a găsit o corelație între dragostea pentru cafeaua neagră și tendințele sadice sau psihopatice.

Cercetarea a chestionat peste 1.000 de adulți, cerându-le să își spună preferințele în materie de alimente și arome. Participanții au susținut apoi o serie de teste de personalitate care evaluau trăsăturile de personalitate antisocială, cum ar fi sadismul, narcisismul și psihopatia.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Innsbruck, a constatat că preferința pentru aromele amare este legată de comportamentul psihopatic. Cea mai strânsă asociere a fost între alimentele amare și sadismul cotidian” – adică plăcerea de a provoca altora un nivel moderat de durere. Ura.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Și nu doar cafeaua neagră ar trebui să sune ca un semnal de alarmă – studiul a constatat, de asemenea, că participanții care au raportat o predilecție pentru ridichi, țelină și apă tonică au fost, de asemenea, mai predispuși să prezinte trăsături antisociale. Aceasta nu este prima dată când cercetările au descoperit o legătură între gust și personalitate.

Studiile anterioare au arătat că experiențele cu gust dulce cresc agreabilitatea” și dorința de a ajuta, în timp ce experiențele cu gust amar cresc ostilitatea și determină judecăți morale mai dure. Cercetătorii Christina Sagioglou și Tobias Greitemeyer consideră că această asociere poate deveni cronică” la persoanele care au o puternică plăcere pentru aromele amare și le determină să aibă personalități mai ostile. Se pare că psihopaților le place și ginul tonic.

Așadar, dacă următorul tău partener comandă o cafea tare și neagră la sfârșitul mesei sau se întinde pentru un baton de țelină, consideră-te avertizat.