• Rata de mortalitate din cauza Covid-19 din România este de 5.69%
  • În Franța, rata de mortalitate este de 14.47%, printre cele mai ridicate din Europa
  • Dacă s-ar cunoaște numărul real de îmbolnăviri, rata de mortalitate ar putea fi mai mică

La noi, au murit 695 de oameni din cauza coronavirusului de la începutul epidemiei. De când au fost raportate primele cazuri, probabil și tu stai cu ochii pe rata de mortalitate pentru a vedea câţi oameni mor după ce s-au infectat.

Pe vremea când epidemia era doar în China se vorbea de o rată de mortalitate de 3% sau chiar sub. Dacă priveşti acum în Europa vei vedea că rata de mortalitate diferă de la ţară la ţară, iar unii specialiști îți spun că aceasta fi mai mică dacă ar fi raportată la cifra reală de îmbolnăviţi.

S-a ridicat problema că dacă am testa mai mult am avea mai mulţi îmbolnăviţi. Drept urmare, în ultimele zile a crescut testarea şi a scăzut rata de îmbolnăviţi din testaţi, ajungând undeva la 4% în România, faţă de 10%, cât era acum o săptămână. Epidemiologul Geza Molnar spune că am putea vorbi despre cel puţin 40.000-50.000 de îmbolnăviţi. La un calcul simplu am putea observa că dacă am lua cifra de 40.000 ca îmbolnăviţi am avea o rata de mortalitate de 1.71%.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Totuși, să ne uităm pe datele raportate, pentru că specialiștii spun însă este bine ca rata de mortalitate să fie calculată la ceea ce se cunoaşte:

Franţa – 14.47% – 24.087 de morți

Italia – 13.6% – 27.682 de morți

Germania – 4% – 6.467 de morți

România – 5.69% – 12.240 de morți