Război pe câmp de sparanghel și căpșuni. Muncitorii români vs fermierii germani

Convorbire telefonică între Ludovic Orban şi Angela Merkel. Lucrătorii sezonieri subiectul principal al discuţiei Sursa foto: Xinhua/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia
  • Mai mulţi români au făcut scandal pe un câmp de sparanghel şi căpşuni din Darmstadt, Germania.
  • Ei s-au certat cu proprietarii fermei şi i-au ameninţat că pleacă.
  • Imediat după scandal, românii supărați au plecat să muncească la altă fermă.

Muncitorii de la noi din ţară au provocat un scandal enorm la o fermă din Germania, unde sunt angajaţi să culeagă căpşuni şi sparanghel. Au ignorat regulile impuse de patron şi au pus în lădiţe, la grămadă, şi fructe necoapte ce nu pot să fie vândute.

Când cel care îi plătea le-a cerut socoteală, unii români i-au aruncat vorbe grele. Cei care s-au abţinut au fost forţaţi de grupul violent să i se alăture şi au primit ameninţări că îşi vor regăsi rudele din ţară în scaun cu rotile.

Se pare că revolta a izbucnit, de fapt, după ce alt fermier i-ar fi ademenit pe români cu salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă, aşa că opt dintre români au plecat deja să muncească pentru el.

Agricultura nemţilor depinde în mare măsură de muncitori sezonieri de la noi din ţară şi din Polonia. Din cauza epidemiei de coronavirus însă, aceştia sunt însă greu de adus în Germania.

Sursa foto: Profimedia