• Învierea a doua de la Constanţa a generat reacții mixte printre români
  • Un bărbat a fost reținut după ce l-a huiduit pe ÎPS Teodosie: „Eşti Satana. Nu vă e ruşine să faceţi slujbă de Înviere a doua oară?”
  • ÎPS Teodosie a explicat de ce îi împărtășește pe credincioși: „Nu am putut să-i amân. Se vor vindeca”

Sute de oameni au participat, marţi seară, la slujba de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa. IPS Teodosie a oficiat slujba de Înviere și a împărțit Lumină, ca în noaptea de Paşte. Hotărârea de a fi reluată această slujbă a fost asumată integral de Arhiepiscopul Teodosie și de forul bisericesc local pe care îl păstorește.

Preoți fără mască la slujbă. Credincioșii au purtat mască, dar s-a folosit aceeași linguriță la împărtășanie

Nici Arhiepiscopul Tomisului și nici preoții alături de care a oficiat slujba nu au purtat mască de protecție iar credincioșii nu au respectat regulile de distanțare socială. Credincioșii au fost împărtășiți cu aceeași linguriță iar unii au purtat mască.

IPS Teodosie s-a apărat spunând că nu el a inventat această slujbă și că a oficiat-o „aşa cum scrie la carte”. Întrebat dacă nu există riscul ca oamenii să se îmbolnăvească de COVID, IPS Teodosie a răspuns că „se pot vindeca” și că „nu vor păți nimic”.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

ÎPS Teodosie: Este cum scrie în carte, nu am inventat-o eu. El îi împărtășește pe credincioși: Nu am putut să-i amân. Se pot vindeca

Mai mult, el spus că îi va împărtăși pe oameni, susținând că nu a putut să îi amâne. Asta deși Biserica Ortodoxă a decis că împărtășirea se amână pentru o perioadă scurtă de timp, în condițiile epidemiei de coronavirus.

„Vrem să fie în noaptea aceasta, când slujba este aşa cum scrie în carte, nu am inventat-o eu. Vreau să simţiţi că aţi avut parte de Înviere şi de Lumina Învierii. Este Lumina primită în Sâmbăta Mare de la Ierusalim. Iată, la sfârşitul sărbătorii Învierii nu facem altă slujbă decât cea care este prevăzută în carte, cum ne-a trimis şi Patriarhia la timpul cuvenit, cum se fac slujbele pe tot anul”, le-a spus IPS Teodosie credincioșilor adunați.

Slujba Odovaniei Învierii oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Catedrala Sfinții Ap. Petru și Pavel din ConstanțaPublicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Marţi, 26 mai 2020

Patriarhia a transmis că „adevărata slujbă a Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile în noaptea de Paște, iar Lumina Sfântă a ajuns atunci la cei mai mulți dintre credincioși”.

Un bărbat care l-a huiduit pe Teodosie a fost ridicat de poliţişti

Un bărbat din Constanţa a fost dus la secţie de poliţiştii, după ce a început să facă scandal în timpul slujbei la care au participat și credincioși veniți din țară special pentru eveniment.

„Eşti Satana. Nu vă e ruşine să faceţi slujbă de Înviere a doua oară?” i-a transmis bărbatul lui Teodosie. „A fost înregistrat un incident în care un bărbat s-a manifestat gălăgios. A fost dus la secţia de poliţie şi urmează să se ia măsurile care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, inspector Andreea Iliescu.