• O femeie de 37 de ani a născut 10 copii simultan
  • Gosiame Thamara Sithole a doborât recordul stabilit de o femeie din Mali, care a născut 9 copii, luna trecută
  • Femeia este din Africa de Sud și susține că sarcina a fost naturală, nefiind supusă unor tratamente de fertilizare

O femeie din Africa de Sud a născut 10 bebeluși simultan, doborând un record mondial stabilit chiar luna trecută, când o femeie din Mali, Halima Cisse, a dat naștere la 9 copii, în Maroc, scrie New York Post.

O cheamă Gosiame Thamara Sithole și are 37 de ani. Femeia, care mai are gemeni în vârstă de șase ani, știa că urmează să aibă opt copii. A născut prin cezariană, iar când au apărut 10 bebeluși a fost surprinsă, a povestit soțul ei, Teboho Tsotetsi, pentru presa locală.

Record. O femeie de 37 de ani a născut 10 copii simultan
Gosiame Thamara Sithole a depășit recordul stabilit luna trecută, când o femeie din Mali a născut 9 copii. Sursă foto: Thobile Mathonsi/African News Agency

Sunt șapte băieți și trei fete“, spune Tsotetsi, adăugând că soția lui era „însărcinată în șapte luni și șapte zile“. „Sunt fericit și emoționat. Nu pot vorbi mult. Hai să vorbim din nou dimineață, vă rog“, a transmis bărbatul presei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
Gosiame Thamara Sithole și soțul ei, Teboho Tsotetsi. Sursă foto: Thobile Mathonsi/African News Agency

Sarcina a fost naturală

Gosiame Thamara Sithole, din Ekurhuleni, a spus că sarcina ei a fost naturală și nu a primit tratamente de fertilizare, care sunt, de obicei, asociate cu nașterea mai multor copii.

„Este o situaţie destul de unică. Nu ştiu cât de frecvent se întâmplă. Implică un risc extrem de mare. Riscul este dat de faptul că nu există suficient spaţiu în burta mamei pentru bebeluşi care au tendinţa de a rămâne mici. Copiii se nasc foarte mici, cu şanse de supravieţuire compromise. Totul depinde de cât timp stau înăuntru“, a explicat medicul Dini Mawela, directoare adjunctă a Şcolii de Medicină de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Sefako Makgatho, din nordul Pretoriei.