• Regina Elisabeta și prințul Philip împlinesc 73 de ani de căsătorie
  • La ceremonia religioasă au fost prezent multe capete încoronate, inclusiv Regele Mihai
  • Philip face parte din familia regală a Greciei

Încă o dată iubirea a învins. Regina Elisabeta a Doua și prințul Philip celebrează astăzi 73 de ani de căsătorie. Regina avea 21 de ani în ziua nunții ei, iar Prințul Philip, 26.

Cu acest prilej, palatul Buckingham a făcut publică o nouă fotografie a celui mai longeviv cuplu din istoria milenară a monarhiei britanice. În imagine, suverana și consortul stau pe o canapea de la Palatul Windsor și se uită pe o felicitare făcută de strănepoții lor, copii Ducilor de Cambridge.

Pe atunci Prințesa Moștenitoare Elisabeta s-a căsătorit cu Philip, prinț grec și ofițer în Marina Britanică, la 20 noiembrie 1947. La ceremonia de la Westminster Abbey a fost și Regele Mihai al României.


A fost ultimul eveniment internațional al tânărului suveran român înainte să fie alungat de ocupația comunistă. După Rege și Regină, în procesiune, au fost regina Mary, prințesa Andrew a Greciei, mama mirelui, și regele Haakon al Norvegiei. Apoi regele Mihai al României.

Cu acest prilej s-a înfiripat o altă poveste la dragoste la fel de frumoasă și de lungă. Regele Mihai a cunoscut-o pe prințesa Ana, care devine soție și regină în 1948. Căsnicia a durat 68 de ani, până la moartea reginei Ana în 2016.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI