Regina Elisabeta și prințul Filip sărbătoresc 73 de ani de căsătorie. O nouă fotografie a cuplului a fost făcută publică

Încă o dată iubirea a învins. Regina Elisabeta a Doua și prințul Philip celebrează astăzi 73 de ani de căsătorie. Regina avea 21 de ani în ziua nunții ei, iar Prințul Philip, 26.

Cu acest prilej, palatul Buckingham a făcut publică o nouă fotografie a celui mai longeviv cuplu din istoria milenară a monarhiei britanice. În imagine, suverana și consortul stau pe o canapea de la Palatul Windsor și se uită pe o felicitare făcută de strănepoții lor, copii Ducilor de Cambridge.

Pe atunci Prințesa Moștenitoare Elisabeta s-a căsătorit cu Philip, prinț grec și ofițer în Marina Britanică, la 20 noiembrie 1947. La ceremonia de la Westminster Abbey a fost și Regele Mihai al României.


A fost ultimul eveniment internațional al tânărului suveran român înainte să fie alungat de ocupația comunistă. După Rege și Regină, în procesiune, au fost regina Mary, prințesa Andrew a Greciei, mama mirelui, și regele Haakon al Norvegiei. Apoi regele Mihai al României.

Cu acest prilej s-a înfiripat o altă poveste la dragoste la fel de frumoasă și de lungă. Regele Mihai a cunoscut-o pe prințesa Ana, care devine soție și regină în 1948. Căsnicia a durat 68 de ani, până la moartea reginei Ana în 2016.

Exit mobile version