• Regulile privind Covid-19 sunt respectate în Italia chiar şi-n satele cu doi locuitori
  • Giovanni şi Giampiero ştiu că nu niciun ajutor dacă se îmbolnăvesc, de aceea poartă mască chiar şi când ies la plimbare pe câmp
  • Italienii sunt obligaţi să poarte mască în toate spaţiile publice

Știi cum e să fii aproape singurul locuitor dintr-un sat și totuși să porți mască? Sigur n-ai de unde! Dar hai să îți povestesc despre cineva care experimentează asta.

Când stau la masă, chiar şi pentru o simplă cafea, distanţa şi măştile sunt obligatorii. Dar şi când se întâmplă să se vadă întâmplător într-o liniște ireală.

Giovanni şi Giampiero sunt singurii locuitori ai unui mic cătun din Italia. Pensionarii nu-şi asumă niciun risc când vine vorba de sănătate şi de respectarea regulilor stricte privind Covid-19 din ţara lor.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Ei poartă măşti de fiecare dată când se întâlnesc şi insistă să stea la un metru distanţă, în ciuda faptului că nu au vecini şi rareori părăsesc localitatea.

Giovanni Carilli, locuitor: „Am 82 de ani, doamnă. Trebuie să fiu prudent.“

Situat în provincia Perugia şi popular printre turişti, Nortosce se află deasupra unui defileu stâncos din Valea Nerina, la o altitudine de 900 de metri, ceea ce-l face extrem de greu de vizitat.

Chiar dacă sunt atât de departe de civilizaţie, nici Carilli, în vârstă de 82 de ani, nici Nobili, în vârstă de 74 de ani, nu se simt protejaţi de virusul care a luat viaţa a aproape 37.000 de persoane din Italia.

În prezent, italienii trebuie să respecte o distanţă socială de un metru, în timp ce măştile sunt obligatorii în toate spaţiile publice, atât în ​​aer liber, cât şi în interior, cu excepţia locuinţelor.

Când stau la masă, chiar şi pentru o simplă cafea, distanţa şi măştile sunt obligatorii. Dar şi când se intâmplă să se vadă întâmplător într-o liniște ireală.