• Chiar dacă izolarea e ridicată, în oraşul care a văzut naşterea epidemiei de coronavirus, virusul este departe de a fi învins
  • Pentru a ne face o idee despre ce înseamnă ieşirea din izolare, putem arunca o privire oraşului chinez Wuhan
  • Imagini din Wuhan, parcă desprinse dintr-o lume distopică, arată ce ne aşteaptă după ridicarea măsurilor de izolare

Dacă te întrebi cum va arăta viața după ridicarea restricțiilor, imagini din Wuhan pot fi răspunsul. Orașul chinez Wuhan, acolo unde a început totul, izolarea totală a luat sfârşit, dar coronavirusul continuă să aibă un cuvânt greu de spus în toate aspectele vieţii de zi cu zi.

După ce a ridicat restricţiile pe 8 aprilie, după 76 de zile de izolare forţată, purtarea unei măşti încă e răspândită. Temperatura angajaţilor este luată de patru ori pe zi. De asemenea, personalul a spus la revedere lifturilor: toată lumea foloseste scările, respectând distanţele de siguranţă. În cantinele companiei, fiecare meniu este ambalat separat. Trebuie să vii să-l iei în grup mic, apoi să mănânci singur. Alte companii au ales să pună bariere din plastic pe mese pentru a le împărţi în cuşti individuale.

O aplicaţie de urmărire lansată la începutul izolării care atribuie un cod QR verde, galben sau roşu în funcţie de nivelul estimat de sănătate, autorizează sau nu accesul la anumite locuri. Ar fi important să afli că acesta este tipul de aplicaţie care ar putea inspira restul lumii. Pe separatoarele montate în cantina de la o fabrică Lenovo poți citi următoarele îndemnuri: 1. Spală-te pe mâini, sănătate la toată lumea! 2. Termină-ţi prânzul şi pleacă repede! 3. Nu vorbi, termină-ţi mâncarea repede!

În ceea ce priveşte consumul, Bloomberg subliniază că iesirea din izolare nu a dus la o euforie generală. Restaurantele şi centrele comerciale rămân calme: nimeni nu vrea să retrăiască un episod de izolare totală.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Sursă foto: Profimedia