• Alcoolul e în prim plan pe masa de Crăciun, dar a doua zi, acesta ne poate da bătăi de cap.
  • Remediile sunt multe, iar apa, murăturile, pastilele pentru dureri de cap sunt printre puținele recomandări în cazul unei astfel de mahmureli.
  • Micul dejun în ziua următoare este un remediu eficient pentru întreg organismul.

Ai băut prea mult și simți că nu există nicio soluție. Acum te doare capul și ai o stare generală de rău. Promiți să nu mai bei niciodată o picătură de alcool, dar știi că este o minciună. Cu toate acestea, mahmureala ta are o soluție. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a scăpa de mahmureală.

Din păcate, nu există un remediu magic pentru mahmureală, deși sunt din ce în ce mai multe întreprinderi specializate (cum ar fi barurile) care vă pot ajuta să vă descurcați. Cu toate acestea, cu următoarele sfaturi nu va trebui să ieșiți din casă pentru a scăpa de mahmureală. După câteva ore, totul revine la normal.

Bea multă apă și mănâncă ce îți cere organismul

Toată băutura de ieri te-a deshidratat și acum este timpul să refaci lichidele din organism. Bea multă apă, cât de multă poți și chiar mai multă. Te va face să te simți mai bine treptat. Mănâncă ce-ți cere corpul. Corpul tău îți va cere să mănânci junk food: hamburgeri, pizza, hot dog. Pe de o parte, cantitatea mare de zaharuri și grăsimi din aceste produse va contribui la creșterea nivelului de glucoză, dar ai grijă, este posibil să aveți un stomac delicat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ia pastile pentru dureri de cap

Dacă este posibil, un ibuprofen te va ajuta în cazul durerilor de cap. Dacă nu ai una prin casă, nici o aspirină nu vă va face rău. De exemplu, hotelurile din München le distribuie în timpul nopții pentru a face dimineața zilei următoare mai suportabilă pentru turiștii veniți pentru Oktoberfest. Încearcă, totodată, să dormi mai mult. Dacă ai luat pastile, lasă corpul să se mai odihnească un pic pentru că l-ați pus la treabă cu o zi înainte. Combinația dintre somnul suplimentar și pastila te va face să te trezești mai bine.

Micul dejun în ziua următoare

Experții recomandă micul dejun ușor de digerat și care asigură un aport rapid de nutrienți. Acest lucru va reduce efectele mahmurelii. Mai puține dureri de cap, tremurături și greață. Bananele oferă imediat sodiu și potasiu. Alternativ, experții recomandă murăturile. Ouăle pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor mahmurelii. Pentru a combate deshidratarea, se pot folosi una sau mai multe felii de pepene galben. Pentru un nivel scăzut de zahăr din sânge, puteți alege mierea. Spanacul și nucile completează recomandările.

Cafea? Nu prea multă

Un studiu al Universității Thomas Jefferson a descoperit că asocierea cafelei și a aspirinei ar putea ajuta în lupta împotriva mahmurelii, dar trebuie să găsiți un echilibru. Mai mult de două cești de cafea tare pot readuce oroarea deshidratării și pot declanșa o recidivă a mahmurelii.