• Dacă lucrezi în IT, vei putea lucra de acasă până în tomană sau până la final de an
  • Companiile spun că remote-work-ul nu a scăzut productivitatea angajaților
  • În IT lucrează aproximativ 200 de mii de angajaţi în marile oraşe din România

În timp ce unele organizaţii pregătesc întoarcerea la birou a angajaţilor, dacă lucrezi în domeniul IT vei fi fericit să afli că ai putea lucra de acasă o perioadă mai lungă de timp.

Nu doar companiile IT pot să facă acest lucru. Uite ce spune Oana Botolan, director firmă de consultanţă, resurse umane: „Companiile din IT evident că sunt cele care pot să facă acest lucru până la sfârşitul anului. Dar nu numai. Vorbim despre absolut orice organizaţii, de absolut orice job-uri care presupun interacţiune care poate fi făcută şi remote“.

Companiile au ajuns la concluzia că productivitatea nu scade atât de mult dacă angajaţii lucrează de acasă. „Nivelul la care lucrez este acelaşi nivel la care lucram când eram la birou“, spune un programator junior de la o firmă IT.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Totuși, marile companii au deja diverse planuri pentru întoarcerea la birou. „Companiile mari, nu doar din IT, au anunţat deja diverse calendare pentru revenirea la birou în diverse procente de angajaţi. Sunt companii şi din banking şi din telekom şi din pharma care au anunţat că vor lucra de acasă“, mărturisește managerul unei firme de leadership.

Sursă foto: Profimedia