• Multe resturi din bucătărie pot fi folosite în alte rețete, conservate sau transformate în infuzii.
  • Din cojile de lămâi se poate face foarte ușor limoncello – un aperitiv răcoritor.
  • Ai nevoie doar de coajă de lămâie, vodcă, îndulcitor și cîteva zile timp de infuzie.

Cojile de citrice consumate, rămase de la prăjituri sau limonadă, pot fi transformate într-o infuzie – un ingredient perfect pentru cocktail-uri. Limoncello este o altă rețetă clasică de utilizare a cojilor de lămâie.

Benjamin Pryor, mixolog din Bristol, spune că cel mai bine este să decojești și să păstrezi coaja de lămâie în congelator pe măsură ce folosești lămâile, până când ai suficiente pentru a face o porție de limoncello, pentru că altfel coaja de lămâie uzată se ususcă repede. De asemenea, el spune că această rețetă, deși este puternică, poate fi ușor diluată prin adăugarea a până la 500 ml de apă filtrată, pentru a obține un conținut mai mic de alcool și o aromă mai puțin puternică.

Limoncello de Poco

Cel mai bine este să folosim lămâi organice necerate, pentru a evita pesticidele și fungicidele în exces. Acest digestiv este de obicei servit ca un shot rece ca gheața direct din congelator. De asemenea, este delicios acoperit cu apă minerală și servit cu gheață ca o limonadă alcoolică. Chiar și după ce a fost folosită pentru a face limoncello, coaja de lămâie uzată poate fi folosită în deserturi sau în marmeladă; amintiți-vă doar că va avea și o aromă de alcool.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ingrediente

Coaja de la 10 lămâi organice fără ceară
750 ml de vodcă
300 g de sirop de agave/miere

Se decojește coaja de la 10 lămâi organice, având grijă să se îndepărteze doar coaja, deoarece miezul alb poate fi foarte amar. Puneți coaja într-un borcan de 1.200 ml, adăugați vodca și lăsați la infuzat (la adăpost de lumina directă a soarelui) timp de cel puțin 48 de ore pentru un limoncello cu aromă ușoară și până la șase săptămâni pentru unul foarte puternic, cu aromă intensă. Oricât de mult timp i-ați da, asigurați-vă că agitați infuzia zilnic. După infuzare, strecurați fin coaja de lămâie din lichid, apoi reintroduceți alcoolul în borcan cu sirop de agave sau mierea. Agitați bine pentru a se combina, apoi închideți și depozitați în congelator, gata de a fi servit rece.

Dacă strângeți cojile în timp, ele pot fi congelate și folosite în termen de 6 luni.