• Revista Vogue a atras controverse după ce publicat pe Twitter fotografiile cu vedeta copertei lunii februarie, Kamala Harris
  • Internauții acuză revistă că a modificat nuanța pielii vice-președintelui ales pentru a părea mai deschisă
  • Au fost făcute publice două fotografii cu vice-președintele ales al Statelor Unite

Revista Vogue a atras controverse după ce publicat pe Twitter fotografiile cu vedeta copertei lunii februarie, Kamala Harris, relatează The Guardian.

Au fost făcute publice două fotografii cu vice-președintele ales al Statelor Unite. Una dintre ele, care o înfățișează pe Kamala Harris în picioare în fața a ceea ce părea a fi o draperie de mătase roz lucioasă, a atras critici pe Social Media.

Unul dintre internauți a numit-o „o mizerie spălăcită de copertă”. Alții l-au criticat pe redactorul-șef al Vogue.

„Ce mizerie”, a scris colaboratorul New York Times, Wajahat Ali. „Anna Wintour nu trebuie să aibă prieteni și colegi de culoare. O voi fotografia pe Kamala Harris cu telefonul meu Samsung și sunt 100% sigur că vor arăta mult mai bine decât coperta asta Vogue.”

Anul trecut, Wintour și-a cerut scuze membrilor personalului într-o scrisoare pentru „greșelilile” dinn publicarea fotografiilor și articolelor considerate insensibile la minorități.

Vogue nu a găsit suficiente modalități de a evolua sau de a oferi spațiu editorilor negri, scriitori, fotografi, designeri, și alți creatori”, a scris Wintour. „Și noi am făcut greșeli, publicând imagini sau povești care au fost jignitoare sau intolerante. Vreau să-mi asum întreaga responsabilitate pentru aceste greșeli.”

Vougue le-a răspuns celor de la New York Post și a negat că a modificat culoarea pielii Kamalei Harris, dar nu au reușit să potolească valul de critici.

Vogue nu a confirmat care dintre cele două fotografii va fi folosită pentru copert tipărită sau dacă le va publica pe amândouă. Fiecare imagine a fost realizată de Tyler Mitchell, care avea 23 de ani când a ajuns să o fotografieze pe Beyoncé pentru Vogue, în 2018.

Apariția vice-președintelui ales pe coperta revistei Vogue vine, probabil, pentru a atrage atenția lui Donald Trump, care s-a plâns luna trecută că soția sa model, Melania Trump, nu a onorat nicio copertă de revistă în cei patru ani petrecuți la Casa Albă.