• Greta s-a lăsat hipnotizată la dentist pentru a scăpa de frica de ace.
  • În România, foarte puţini dentişti practică această metodă.
  • Hipnoza ajută mintea şi corpul să se relaxeze.
  • Dr. Lorelei Nassar: „Hipnoza nu înseamnă lipsa anesteziei, este o tehnică ajutătoare”

Gretei îi este teamă de acele de anestezie şi de freza dentistului. Ca să o ajute să scape de teamă, medicul Lorelei Nassar i-a propus hipnoza, ca metodă de relaxare. Specialistul a învăţat-o la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tel Aviv.

Greta n-a stat pe gânduri. Îţi spune că a auzit de noul concept de psiho dentistry, care îi ajută pe cei cu frică de dentist. Pacientul intră într-o stare de transă plăcută, în care medicul reuşeşte să îi alunge încordarea.

Este vorba despre reacţia corpului la gândul nostru, i-a spus medicul Nassar. E ca atunci când vorbim despre lămâi: ne lasă gura apă. Orice gând generează o acţiune în organism.

Recomandări

HARRY MERGE ÎN UK
REPROȘURI ȘI DEZAMĂGIRI
ISRAEL A FĂCUT PAGERE
TAKE ME BACK IN TIME
LINIA LIBERTĂȚII
CE A.I. PREGĂTIT PENTRU AZI?

„Am avut experienţe cu dentişti, medici, şi mereu mi-a fost frică, şi având o pregătire înainte prin hipnoză mi se pare mult mai relaxant”, afirmă Greta, pacientă.

„Asta înseamnă psiho dentistry, never treat a stranger ( niciodată nu trata un străin), raportarea la om ca un întreg. Pur şi simplu se eliberează, se relaxează, le vezi mimica, faţa se linişteşte, postura se linişteşte”, a explicat Doctorul Lorelei Nassar, chirurg stomatolog care practică hipnoza medicală.

„În cazul în care a fost o experienţă trecută dureroasă, desigur că frica se va instala automat. Prin hipnoză ajutăm la detensionarea fizică şi psihică, la detaşarea de emoţiile negative”, a explicat Keren Rosner, psiholog.