• Maria organizează evenimente în provincia Lérida şi este nevoită să anuleze toate concertele de anul acesta.
  • Noile restricţii sanitare au închis toate localurile de spectacol din Catalonia pentru următoarele 15 zile.
  • Românii care au restaurante în Spania sunt printre cei mai afectaţi.

Maria Felicia Mărie a organizat ultimul eveniment românesc în Catalonia, în 29 februarie, când sute de români s-au bucurat de o seară cu muzică live. Petrecerile româneşti îi fac pe toţi să se simtă aproape de casă. Explozia cazurilor de Covid-19 din regiune şi ultimele restricţii pun însă capăt şi acestor evenimente.

Restaurantele româneşti din regiunea Catalonia sunt primele victime ale crizei. Măsurile impuse de guvernul regional îi obligă pe patroni să reducă numărul clienţilor. Aşa că majoritatea nunţilor româneşti se anulează, iar botezurile se fac doar la biserică sau în petreceri restrânse acasă.

Maria Felicia Mărie – organizator de evenimente în Catalonia: „În fiecare lună aveam un eveniment programat. Începând din luna martie le-am anulat pe toate. Cele din septembrie, octombrie şi noiembrie nu le-am anulat, dar o să le anulez. Sigur nu o să le fac. La cum evoluează situaţia va fi imposibil. Cu organizarea evenimentelor ca să porneşti din nou o să fie foarte greu până prind oamenii încredere. Aduceam un artist de muzică populară şi unul de muzică uşoară.“

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII