• Românii din Marea Britanie își petrec singuri sărbătorile
  • În supermarketurile din Londra este criză alimentară
  • În continuare vedem oameni adunați în centrul orașului

Crăciunul alături de cei dragi rămâne doar o dorință anul acesta pentru românii care lucrează în Marea Britanie. La fel și pentru Ana Voicilă, care nu a apucat să se întoarcă în țară înainte de lockdown.

Ana Voicilă, româncă din Londra: „Am colegi și prieteni care locuiesc în Marea Britanie. O parte din ei, la începutul lockdown-ului, din decembrie, au decis să se întoarcă în România. Suntem singuri și vom petrece Crăciunul singuri. Precum și Anul Nou“.

Nu este singurul efect al lockdown-ului. Disperați, mulți oameni au invadat magazinele pentru a-și face stocuri de alimente.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ana Voicilă, româncă din Londra: „Este o criză alimentară. Dacă mergem în supermarketuri nu există legume proaspete, nu există fructe proaspete, carne sau pește. Toate locurile de construcție, toate site-urile au fost închise. Din nou, foarte mulți români lucrând în acel domeniu au fost afectați.“

Și Lucian Catană se plânge. Locuiește la Londra și spune că lockdown-ul l-a afectat pe plan personal.

Lucian Catană, român din Londra: „Sunt foarte mulți care aveau de gând să meargă în țară, fie cu avionul, fie cu mașina, iar acum aceste planuri s-au anulat. Pentru cei care au, în schimb, familiile aici, cred că va fi un Crăciun călduros și bun și fericit, ca întotdeauna. În schimb, pentru cei care nu pot să meargă acasă, în România, la familiile lor. Sunt foarte puține mașini, foarte puține persoane pe stradă, deși nu se respectă, niciodată nu s-a respectat în totalitate lockdownul și măsurile impuse.“

În jur de 500 de mii de români muncesc în Marea Britanie și au probleme în această perioadă din cauza lockdown-ului.