• Cele mai căutate rețete în pandemie au fost de mâncare românească.
  • Ciorba de perișoare a fost căutată de 770.000 de persoane în 2020.
  • În pandemie 630.000 de români au căutat rețeta de ciorbă rădăuțeană.

Românii au redescoperit mâncarea tradițională în pandemie. Rețetele cu mâncare românească au fost cele mai căutate pe internet. Chiar dacă pare că ardeii umpluți, chiftele sau ciorba de perișoare sunt mâncăruri cu rețete cunoscute, milioane de români au căutat retețele acestor feluri „obișnuite”.

Prima rețetă pe care-mi amintesc că am căutat-o, a fost cea de chifetele. Mi-a cerut soțul să-i fac chiftele, habar nu aveam cum se faceau chiftelele. Internetul a jucat un rol definitoriu, și rețetele video pe care le-am urmărit. Ceea ce m-a determinat și pe mine la rândul meu, să filmez propriul conținut pe instagram, pentru prietenii mei. Am avut atât de mult timp să gătesc, să experimentez”, a declarat Mihaela Stegerean, creator de conținut eroina.ro.

Pâinea făcută în casă, printre preferințe

În 2020 s-a schimbat și modul în care sunt cheltuiți banii. Nu au mai fost dați pe ieșiri în oraș, ci pe ustensile și roboți de bucătărie. A fost o întreagă nebunie cu pâinea făcută în casă.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Mi-am cumpărat oală de fontă pentru pâine, am făcut pâine. A fost o experiență cu totul deosebită. Mi-am luat un mixer profesional, să le gătesc alor mei toate bunătățile pământului. Am făcut gemuri, am făcut murături. Doamne, nici eu nu pot să cred, și eu mă mir”, a mai spus Mihaela Stegerean.