• Peste 1 milion de angajați sunt în șomaj tehnic sau au fost concediați
  • 17% dintre participanții la sondaj spun că se gândesc să se reprofileze
  • Doar 8% dintre români au economii suficiente pentru 1 an de zile

Nu e clar câți angajați din România au fost afectați de criza declanșată de coronavirus, dar un sondaj BestJobs te poate ajuta să îți faci o idee. Cifrele importante sunt următoarele: peste 1 milion de oameni sunt în șomaj tehnic sau și-au pierdut locul de muncă. Iar 16% au acum un salariu mai mic decât aveau înainte de pandemie.

Sondajul îți arată și cum văd viitorul angajații români: o treime se tem că vor fi concediați sau că li se va tăia leafa. Iar 17% se gândesc că poate ar fi cazul să se reprofileze, tocmai pentru a scăpa de aceste griji.

Dacă muncești de acasă, în aceste zile, ești printre cei 25% dintre angajații în aceasă situație și probabil ai și tu aceeași senzație – că muncești cel puțin la fel de mult sau poate chiar mai mult.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cel mai mare procent – 90% e în dreptul răspunsului “Foarte greu”, la întrebarea “Cât de greu e să îți găsești un loc de muncă în România?”.

Dacă pandemia te-a prins fără prea multe economii, să știi că nu ești singurul – 36% dintre participanții la sondaj au spus că n-au niciun ban pus deoparte, 42% sunt de părere că economiile le-ar ajunge cam trei luni și doar 8% au rezerve financiare pe care să se bazeze 1 an de zile.

Sursă foto: Profimedia