Românii se tem că vor fi dați afară și muncesc mai mult de acasă. Un sondaj mai arată și că puțini au suficienți bani puși deoparte

Nu e clar câți angajați din România au fost afectați de criza declanșată de coronavirus, dar un sondaj BestJobs te poate ajuta să îți faci o idee. Cifrele importante sunt următoarele: peste 1 milion de oameni sunt în șomaj tehnic sau și-au pierdut locul de muncă. Iar 16% au acum un salariu mai mic decât aveau înainte de pandemie.

Sondajul îți arată și cum văd viitorul angajații români: o treime se tem că vor fi concediați sau că li se va tăia leafa. Iar 17% se gândesc că poate ar fi cazul să se reprofileze, tocmai pentru a scăpa de aceste griji.

Dacă muncești de acasă, în aceste zile, ești printre cei 25% dintre angajații în aceasă situație și probabil ai și tu aceeași senzație – că muncești cel puțin la fel de mult sau poate chiar mai mult.

Cel mai mare procent – 90% e în dreptul răspunsului “Foarte greu”, la întrebarea “Cât de greu e să îți găsești un loc de muncă în România?”.

Dacă pandemia te-a prins fără prea multe economii, să știi că nu ești singurul – 36% dintre participanții la sondaj au spus că n-au niciun ban pus deoparte, 42% sunt de părere că economiile le-ar ajunge cam trei luni și doar 8% au rezerve financiare pe care să se bazeze 1 an de zile.

Sursă foto: Profimedia

Exit mobile version