• România mănâncă mai mulți burgeri ca restul Europei de Sud-Est, 25 de burgeri minut.
  • Ieri a fost ziua internațională a burgerului, România e în top-uri.
  • Burgerul este preferatul românilor potrivit Glovo, 35.000 de burgeri/zi.
  • Ce-i mai comandați burgeri sunt cei de pui, cheeseburgeri și hamburgeri.
  • În lume se consumă peste 50 de miliarde de burgeri anual – adică ~1.600 de burgeri/secundă.
  • Cercetătorii au creat rețeta unui burger cu carne și legume amestecate.

Ți-e foame? Hai să comandăm ceva. Îți sună cunoscut, nu-i așa?

Ieri a fost ziua internațională a burgerului, iar potrivit Glovo, românii comandă câte 25 de burgeri pe minut, adică 35.000 pe zi. Favoriții rămân cei de pui, vită și faimosul american cheeseburger.

Cel mai mare fan al burgerilor din România este un bucureștean, care a plasat peste 750 de comenzi doar în ultimul an. Cea mai valoroasă comandă, făcută de un alt bucureștean, a fost de 1.500 lei.

Recomandări

RĂZBOI TOTAL
ORIENTUL MIJLOCIU FIERBE
ROMÂNIA ARE PREMIER
NATO TREBUIE SĂ SE SCHIMBE
TRUMP: „ISRAEL O DUCE BINE”
CU SPITALUL LA RECUPERARE

La nivel mondial, burgerul rămâne unul dintre cele mai consumate produse fast-food. Se estimează că anual se consumă peste 50 de miliarde de burgeri, adică aproximativ 1.600 de burgeri pe secundă. Această cifră plasează burgerul în topul preferințelor alimentare globale, fiind un simbol al culturii urbane și al stilului de viață modern.

Popularitatea burgerului reflectă și schimbările din stilul de viață al românilor, care preferă tot mai mult mâncarea rapidă, gustoasă și ușor de comandat. Ritmul alert al vieții urbane și accesul facil la aplicații de livrare au transformat burgerul într-un simbol al generației moderne.