- Nnadi a sugerat că popularitatea medicamentului Ozempic ar putea contribui la acest trend.
- Vogue face eforturi să includă modele diverse în ședințele foto.
- Totuși, ea recunoaște că schimbarea depinde în mare parte de designeri, care continuă să creeze haine în „mărimi de probă”.
Să fii skinny revine din nou în trend, dar începe din nou o obsesie bolnăvicioasă legată de felul în care arăți? Chioma Nnadi, noua directoare editorială a British Vogue, avertizează asupra unei reveniri îngrijorătoare la modele foarte slabe în industria modei. Într-un interviu recent, Nnadi a sugerat că popularitatea medicamentului Ozempic ar putea contribui la acest trend și spune că diversitatea corporală câștigată în ultimii ani riscă să fie amenințată, scrie BBC.
Chioma Nnadi, directoarea British Vogue, trage un semnal de alarmă în legătură cu tendința tot mai accentuată de a reveni la modele foarte slabe în industria modei. Într-un interviu la BBC Radio 4, Nnadi a explicat că, deși moda a făcut pași importanți în diversitatea corporală, acest progres ar putea fi amenințat. Ea sugerează că popularitatea în creștere a Ozempic, un medicament cunoscut pentru reducerea apetitului, ar putea contribui la această schimbare.
„Observăm cum se schimbă modul în care percepem corpurile noastre, și multe persoane, inclusiv vedete, recurg la acest medicament,” a spus Nnadi. Deși Vogue depune eforturi pentru a include modele cu diverse tipuri de corp, Nnadi admite că acestea sunt uneori limitate de alegerile designerilor, care continuă să creeze haine în mărimi mici, potrivite în special pentru modelele foarte slabe.
Cât de important este să fim body positive?
Este important ca toate tipurile de corpuri să fie reprezentate, mai ales pe runaway, ca să fie exemple pentru femeile de peste tot. Vogue face eforturi să includă modele diverse în ședințele foto.
Totuși, ea recunoaște că schimbarea depinde în mare parte de designeri, care continuă să creeze haine în „mărimi de probă”, potrivite în special pentru modelele foarte slabe. La ultimele săptămâni ale modei, unde designerii și-au prezentat noile colecții, Nnadi a observat mai puțină diversitate corporală pe podium, unde unele prezentări au avut modele „extrem de slabe”.
Nnadi spune că își dorește ca ce se întâmplă acum să fie doar un val și să nu se revină la obsesia pentru „corpurile perfecte”, pentru care femeile fac orice, inclusiv să-și pună în pericol sănătatea.