Să vezi și să nu crezi. Stratul zăpadă ajunge până la 6 metri, pe Transfăgărășan

  • Drumarii au început operațiunea de deszăpezire a DN7C Transfăgărășan.
  • Circulaţia pe Transfăgărăşan ar urma să fie deschisă la 1 iulie.
  • Acțiunea de deszăpezire a început pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Drumarii au început acţiunile de deszăpezire a Transfăgărăşanului, pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde sunt zone în care stratul de zăpadă are o grosime de până la şase metri.

„Deocamdată se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpadă depășește chiar și 5-6 metri”, au anunțat drumarii din Brașov pe Facebook.

Deszăpezire Transfăgărășan – 13.05.2020

A început de câteva zile operațiunea de deszăpezire a DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Deocamdata se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri. Menționăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulația pe toată lungimea DN7C – Transfăgărășan se deschide în data de 1 iulie. Până atunci circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor. Cei care doresc sa viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.Publicată de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pe Miercuri, 13 mai 2020