- Șampania nu este doar pentru sărbători, poate fi savurată chiar și la brunch.
- Sticlele de șampanie trebuie păstrate într-un loc rece și întunecat, cu gâtul în jos.
- Toamna trecem de la vinurile florale, la cele roșii, la vinuri mai grele.
Te-ai întrebat vreodată care e cel mai bun mod de a turna șampania? Nu știi? Somelierii îți vin în ajutor.
Advertisment
Care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac oamenii când toarnă șampania?
„Înainte de toate, trebuie ținut cont de câteva aspecte. În primul rând, spumantul, fie el șampanie sau prosecco, vinuri spumante, efervescente, trebuie să fie de la frigider. Sticlele trebuie să fie cât mai reci și să aibă între 6-10 grade. După ce scoatem sticla, ar fi bine să îndepărtăm folia și pistolul de sârmă cu grijă”, a declarat Cosmin Tudoran, somelier, pentru Aleph News.
Ce tipuri de vin sunt recomandate toamna?
„Toamna putem bea cele mai proaspete vinuri albe și roșii ale aceluiași an. Toamna este perioada în care trecem de la vinurile florale, la unele mai grele”,a adăugat acesta.
Recomandări
Citește și
- Ryan Routh a lăsat un bilet în care spunea că intenționează să îl ucidă pe Donald Trump. Ce susține FBI
- „Beetlejuice Beetlejuice” se menține în fruntea box office-ului nord american. Ce alte filme ai de văzut săptămâna aceasta
- Toamna este vremea perfectă pentru supe cu legume. Chef: „Este sezonul abundenței și avem o multitudine de legume”