• Hendrik Streeck a făcut un studiu în localitatea din Germania cu cele mai multe cazuri de COVID-19 raportate la numărul de locuitori
  • Virusologul susține că e o probabilitate foarte redusă de a te infecta atunci când ești în public
  • Coronavirusul nu rezistă decât extrem de puțin pe suprafețe, susține specialistul

Un virusolog german de top îți dă vești bune: sunt șanse extrem de mici să fii infectat cu coronavirus atunci când mergi la cumpărături, la coafor sau la restaurante. Hendrik Streeck contrazice una din teoriile pe care le-ai tot auzit în ultima perioadă și anume că acest virus ar rezista pe suprafețe.

Streeck e profesor de virusologie și directorul Insistutului de Virusologie și Cercetare HIV al Universității din Bonn. A făcut un studiu în localitatea Heinsberg, epicentrul epidemiei de COVID-19 din Germania. Orașul are cam un sfert de million de locuitori, 1.400 de cazuri confirmete și 46 de morți din cauza coronavirusului.

Și uite care sunt concluziile studiului: “Nu există niciun risc semnificativ să te infectezi atunci când mergi la cumpărături. Am luat mostre de pe clanțe, telefoane și toalete și nu am reușit să cultivăm virusul în laborator, pe baza acestor probe”, a declarat virusologul pentru RTL Today.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Expertul german a explicat și cum poți să iei COVID-19: e nevoie ca o persoană infectată să tușeașcă pe mână, să atingă imediat o clanță și tot imediat o a doua persoană să atingă acea clanță și apoi fața, susține el.

Și un alt virusolog german, Christian Drosten, a venit cu precizări similare. A spus într-un interviu despre coronavirus că acesta se usucă rapid și singurul mod prin care îl poți contracta e să inhalezi pur și simplu secreții care conțin COVID-19.