• Omorul cercetătorului originar din China care era aproape de o descoperire semnificativă privind coronavirusul a alimentat teorii ale conspiraţiei în jurul lumii
  • Bing Liu, în vârstă de 37 de ani, era profesor asistent la Universitatea de Medicină din Pittsburgh
  • Poliţiştii cred că a fost vorba de o crimă urmată de sinucidere

Profesorul Bing Liu în vârstă de 37 de ani a fost găsit mort în locuința sa cu răni provocate de focuri de armă în cap, gât, trunchi şi extremităţi.

Colegii lui spun că acesta era aproape să facă „descoperiri semnificative” asupra studiilor sale despre Covid-19, astfel stârnind speculații în online cum că acesta a fost un asasinat. Pe de altă parte, autoritățile spun că ar fi vorba de o crimă urmată de sinucidere.

Investigatorii l-au identificat pe atacator ca fiind un inginer software, în vârstă de 46 de ani, pe nume Hao Gu. Cei doi se cunoşteau, potrivit poliţiştilor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ancheta a stabilit că a fost vorba de o crimă urmată de o sinucidere după o „dispută îndelungată cu privire la un partner intim”, scrie BBC

Totodată, oamenii legii spun că există dovezi cum că această crimă a fost efectuată cu scopul de a întrerupe activitatea de cercetare a lui Liu.

Sursa foto: University of Pittsburgh