• Colantarea unei mașini te costă cel puțin 1.000 de euro în Capitală
  • Mihai Drilea are un centru de servicii auto în Capitală
  • Mihai are o cifră de afaceri de jumătate de milion de euro

Mașina a ajuns să conteze din ce în ce mai mult în societatea noastră, devenind mai mult un accesoriu de modă. Mai ales că avem o mulțime variante la îndemână care te pot ajuta s-o personalizezi.

Cum ar fi să o colantezi. Dacă vrei ceva simplu pe capotă sau pe o ușă laterală, mașina poate fi gata și într-o zi.

Pentru asta scoți din buzunar cel puțin 1.000 de euro. Mihai face asta în București de 15 ani. A investit cam 40.000 de euro în acest business.
Iar acum are afaceri de jumătate de milion de euro pe an.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Mihai Drilea, administrator DCM Design: „Colantul, ca vopseaua, se întrețin cam la fel. În sensul că trebuie aplicată o ceară permanent pe ea ca să arate cât mai bine, să aibă un luciu frumos, să-și păstreze culoarea mult mai mult timp, să fie protejat la intemperii și la acțiunile razelor UV. Experții îți recomandă să îți duci mașina la întreținere de două, trei ori pe an.”

„Cele mai trăznite cereri sunt cele din punct de vedere al graficelor. Și acum îmi aduc aminte de un client care efectiv voia noroi pe mașină. Să se vadă ca și cum mașina ar fi plină de noroi. Un alt client, tot la fel, pe o dubă a făcut toate sporturile pe care le practică. Grafica a durat cam vreo 7 luni de zile,” a mai adăugat Mihai.

Durata medie de colantare a unei mașini este de 2-3 zile. O colantare premium pornește de la 1.800 euro, iar una luxury de la 2.300 euro. Totuși, prețurile pot ajunge chiar la zeci de mii de euro în funcție de mașină și colantul folosit.