• Ea a fost descrisă ca fiind o eroină, mentor și prietenă de către sponsorul ei, The North Face, într-un omagiu adus în mediul online.
  • Salvatorii au căutat-o cu elicopterul și i-au localizat trupul două zile mai târziu, care a fost apoi transportat cu avionul la Kathmandu.
  • Guvernul nepalez a eliberat permise pentru 504 alpiniști în sezonul de toamnă din acest an – cei mai mulți dintre ei urcă pe muntele Manaslu.

Schioarea americană de schi extrem Hilaree Nelson, care a murit după ce a căzut de pe al optulea cel mai înalt munte din lume, a avut parte de o înmormântare tradițională nepaleză. Femeia de 49 de ani a murit săptămâna trecută, în timp ce cobora cu schiurile împreună cu partenerul ei, Jim Morrison, de pe vârful Muntelui Manaslu, de la 9.775 de metri.

Familia, prietenii și oficialii guvernamentali s-au adunat la un teren funerar din Kathmandu, în timp ce călugării budiști au oficiat funeraliile tradiționale. Trupul ei a fost transportat la incineratorul Sherpa pe bancheta din spate a unui camion deschis, care a fost decorat cu un poster cu ea și cu ghirlande de flori.

Morrison a fost văzut îndeplinind ritualuri în timpul înmormântării, în timp ce călugării budiști aprindeau rugul, instrumente muzicale și cântau rugăciuni. Femeia, care a escaladat în 2018, împreună cu Morrison, muntele Lhotse, al patrulea cel mai înalt vârf din lume, a dispărut la 26 septembrie.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Salvatorii au căutat-o cu elicopterul și i-au localizat trupul două zile mai târziu, care a fost apoi transportat cu avionul la Kathmandu. Sponsorul lui Nelson, The North Face, a descris-o ca fiind eroină, mentor și prietenă, adăugând că a întruchipat posibilitatea, într-un omagiu online. Guvernul nepalez a eliberat permise pentru 504 alpiniști în sezonul de toamnă din acest an – cei mai mulți dintre ei urcă pe muntele Manaslu.

Cu toate acestea, alpiniștii s-au confruntat cu condiții meteorologice nefavorabile și cu avalanșe repetate pe munte. În aceeași zi în care doamna Nelson a căzut, o avalanșă la o altitudine mai mică pe același munte a ucis un bărbat nepalez și a rănit alți câțiva alpiniști. Sute de alpiniști și ghizii lor locali au încercat să atingă vârful muntelui în timpul sezonului de toamnă de alpinism din Nepal.