• Ea a fost descrisă ca fiind o eroină, mentor și prietenă de către sponsorul ei, The North Face, într-un omagiu adus în mediul online.
  • Salvatorii au căutat-o cu elicopterul și i-au localizat trupul două zile mai târziu, care a fost apoi transportat cu avionul la Kathmandu.
  • Guvernul nepalez a eliberat permise pentru 504 alpiniști în sezonul de toamnă din acest an – cei mai mulți dintre ei urcă pe muntele Manaslu.

Schioarea americană de schi extrem Hilaree Nelson, care a murit după ce a căzut de pe al optulea cel mai înalt munte din lume, a avut parte de o înmormântare tradițională nepaleză. Femeia de 49 de ani a murit săptămâna trecută, în timp ce cobora cu schiurile împreună cu partenerul ei, Jim Morrison, de pe vârful Muntelui Manaslu, de la 9.775 de metri.

Familia, prietenii și oficialii guvernamentali s-au adunat la un teren funerar din Kathmandu, în timp ce călugării budiști au oficiat funeraliile tradiționale. Trupul ei a fost transportat la incineratorul Sherpa pe bancheta din spate a unui camion deschis, care a fost decorat cu un poster cu ea și cu ghirlande de flori.

Morrison a fost văzut îndeplinind ritualuri în timpul înmormântării, în timp ce călugării budiști aprindeau rugul, instrumente muzicale și cântau rugăciuni. Femeia, care a escaladat în 2018, împreună cu Morrison, muntele Lhotse, al patrulea cel mai înalt vârf din lume, a dispărut la 26 septembrie.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Salvatorii au căutat-o cu elicopterul și i-au localizat trupul două zile mai târziu, care a fost apoi transportat cu avionul la Kathmandu. Sponsorul lui Nelson, The North Face, a descris-o ca fiind eroină, mentor și prietenă, adăugând că a întruchipat posibilitatea, într-un omagiu online. Guvernul nepalez a eliberat permise pentru 504 alpiniști în sezonul de toamnă din acest an – cei mai mulți dintre ei urcă pe muntele Manaslu.

Cu toate acestea, alpiniștii s-au confruntat cu condiții meteorologice nefavorabile și cu avalanșe repetate pe munte. În aceeași zi în care doamna Nelson a căzut, o avalanșă la o altitudine mai mică pe același munte a ucis un bărbat nepalez și a rănit alți câțiva alpiniști. Sute de alpiniști și ghizii lor locali au încercat să atingă vârful muntelui în timpul sezonului de toamnă de alpinism din Nepal.