• Traficul rutier pe Autostrăzile A1, A2, A3 și A4 se desfășoară, joi dimineața, în condiții de carosabil umed și ceață, potrivit Infotrafic.
  • Și pe DN 1 și DN 7 este aceeași situație.
  • Valorile de trafic sunt, însă, reduse.

Pe principalele artere rutiere, mai exact Autostrada A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, A4 Ovidiu-Agigea, precum și pe DN1 București-Brașov și DN 7 București-Râmnicu Vâlcea, se circulă în condițiile unui carosabil umed.

De asemenea, potrivit Infotrafic, pe mai multe artere rutiere din județul Constanța se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă local sub 200 de metri şi, izolat, chiar sub 50 de metri.

Polițiștii le recomandă șoferilor să circule prudent, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Mai mult, pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice. Astfel, șoferii sunt sfătuiți să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, șoferii trebuie să pornească uminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.