Semințe misterioase, trimise ilegal din China, au fost identificate în SUA. Despre ce specii e vorba

Semințe misterioase, trimise ilegal din China, au fost identificate în SUA. Despre ce specii e vorba Sursă foto: CBS NEWS
  • Departamentul de Agricultură din SUA a identificat 14 specii diferite de semințe în mai multe pachete misterioase.
  • Se pare că pachetele au fost trimise de China în cutiile poștale ale americanilor.
  • Punguțele conțineau semințe de ierburi aromatice și alte plante printre care hibiscus și mentă.
  • Inițial, autoritățile americane i-au avertizat pe cetățeni să nu deschidă pachetele, avertizând că ar putea fi vorba de specii de plante invazive.

Până acum, misterioasele pachete de semințe trimise ilegal din China în SUA par inofensive. Cel puțin 14 specii diferite de semințe au fost identificate începând cu 29 iulie, a spus Osama El-Lissy, un oficial al Departamentului de Agricultură din SUA (USDA), scrie cbsnews.com.

Este vorba despre muștar, varză, zorele, ierburi aromatice precum mentă, salvie, rozmarin, lavandă, dar și hibiscus și trandafiri.

Se pare că locuitorii din 50 de state au raportat că au primit pachete suspecte, nesolicitate, de semințe care par a fi expediate din China. Autoritățile i-au avertizat să nu le deschidă, să nu le planteze și să contacteze oficialii USDA, pentru ca probele să fie cercetate.

Comisarul Departamentului Agriculturii din Texas, Sid Miller, a îndemnat oamenii să fie precauți: „Ar putea fi o bacterie. Ar putea fi un alt virus, o specie invazivă“. În același timp, investigațiile continuă.