• 10 miliarde de prezervative din latex sunt produse anual și majoritatea ajung în gropile de gunoi, spune Fondul Naţiunilor Unite Pentru Populaţie.
  • Mare parte din ele nu pot fi reciclate: sunt produse din latex sintetic și conțin aditivi și chimicale.

Și sexul poate avea un impact negativ asupra Planetei. Nu e tocmai subiectul despre care să o auzi pe Greta Thunberg vorbind la summiturile pe teme climatice, însă căutările pe internet pentru metode de contracepție și jucării sexuale sustenabile sunt în continuă creștere.

10 miliarde de prezervative din latex sunt produse anual și majoritatea ajung în gropile de gunoi, spune Fondul Naţiunilor Unite Pentru Populaţie. Asta pentru că mare parte din ele nu pot fi reciclate: sunt produse din latex sintetic și conțin aditivi și chimicale.

Așa că tot mai mulți dintre noi căutăm alternative prietenoase cu mediul: de la prezervative din piele de miel, lubrifiant organic – făcut în casă, până la jucării sexuale care se încarcă cu energie solate și chiar așternuturi eco.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Printre metodele de a reduce poluarea, specialiștii îți recomandă și să stingi lumina în timpul sexului și să nu mai faci duș după.

Atenție, însă, nu toate alternativele organice te protejează în totalitate de boli și de sarcini nedorite.