• Singura girafă albă din lume va fi monitorizată prin GPS
  • Alte două girafe au murit în martie, vânate de braconieri
  • Exemplarul suferă de leucism

Singura girafă albă din lume va fi monitorizată de acum prin GPS, în efortul de a o proteja de braconierii din Kenia, scrie CNN. Dispozitivul este fixat pe unul din coarnele animalului și transmite informații despre locație în fiecare oră.

Exemplarul este un mascul rămas unic, după ce o femelă și puiul, ambii albi, au fost uciși în martie, în cadrul unei vânători ilegale. În prezent girafa se află în regiunea Garissa, estul Keniei, în zona de conservare Ishaqbini Community.

Zona de pășunat a girafei a fost binecuvântată cu ploaie abundentă în ultimul timp, iar vegetația abundentă este un semn de bun augur pentru viitorul girafei albe”, a spus Ahmar Noor, managerul zonei de conservare Ishaqbini Community.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Masculul girafă are o condiție genetică rară numită leucism, din cauza căreia pigmentul blănii devine alb. Asemenea exemplare sunt un adevărat trofeu pentru braconieri. Spre deosebire de albinism, țesuturile moi ale animalului produc pigment închis la culoare, ceea ce înseamnă că ochii girafei sunt negri.