• O mamă „în misiune împotriva mucegaiului” laudă spray-ul făcut în casă care alungă sporii pentru totdeauna.
  • O adeptă a curățeniei împărtășește „soluția sa de casă pentru prevenirea mucegaiului” care împiedică sporii să se adune pe jaluzele și ferestre.
  • Trucul de aur al Anitei pentru a alunga mucegaiul de pe jaluzele și de pe pervazul ferestrei este mai întâi o soluție de jumătate de izopropil și jumătate de apă caldă.

Iarna este perioada de vârf pentru sporii neplăcuți de mucegai care se acumulează în casă și poate fi o sarcină dificilă să încerci să scapi de ei. Dar există o mulțime de sfaturi și trucuri ingenioase pe care proprietarii de locuințe le pot testa fără a fi nevoiți să cheltuiască o avere. O expertă în curățenie ne împărtășește cei doi pași simpli pe care îi face pentru a preveni ca mucegaiul să facă ravagii – și soluția genială pe care o face acasă.

Anita Birges, cunoscută sub numele de Guru al organizării pe TikTok, împărtășește în mod regulat videoclipuri despre stilul de viață și curățenie pe pagina sa @misenplace_au. După ce s-a întors acasă după un weekend petrecut în deplasare și a găsit spori împrăștiați pe toată proprietatea sa, mama a declarat că este „într-o misiune împotriva mucegaiului” și s-a ocupat mai întâi de jaluzelele sale.

Anita a spus: „Tocmai ne-am întors din weekendul nostru de vacanță și știam că dacă aveam casa închisă, ferestrele și ușile închise, fără niciun flux de aer, ar fi fost terenul perfect pentru dezvoltarea mucegaiului. Suspecții obișnuiți erau aici, era un pic în jurul ușii din față, un pic pe pervazul ferestrei, dar am găsit-o și pe jaluzelele mele.”

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Trucul de aur al Anitei pentru a alunga mucegaiul de pe jaluzele și de pe pervazul ferestrei este mai întâi o soluție de jumătate de izopropil și jumătate de apă caldă. Alcoolul izopropilic este un compus chimic care este adesea folosit în produsele cosmetice, pentru sterilizarea uneltelor și pentru curățarea țesăturilor. Trebuie utilizat cu prudență, deoarece prezintă un risc de inflamabilitate. Anita recomandă pulverizarea substanței pe mucegai și lăsarea acesteia timp de 10 minute, înainte de a o curăța cu o cârpă din microfibre.

Rikki Fothergill, specialistul în baie de la Big Bathroom Shop, a declarat pentru Mirror: „Utilizarea alcoolului este o metodă dovedită pentru îndepărtarea mucegaiului și a petelor de mucegai de pe suprafețe mai mici, deoarece dizolvă lipidele și descompune substanța. Cu toate acestea, pentru mucegaiul mai rezistent pe suprafețe mai mari, cum ar fi pereții și dușurile. Luați în considerare utilizarea oțetului sau chiar a înălbitorului pentru o curățare mai eficientă.”

Al doilea pas al Anitei presupune folosirea „soluției sale de prevenire a mucegaiului”, care este alcătuită din 10 picături de ulei de cuișoare, 10 picături de ulei de arbore de ceai și 100 ml de oțet. „Pulverizarea acestui produs de-a lungul jaluzelelor va împiedica mucegaiul să revină”, a explicat Anita.

Videoclipul TikTok a adunat peste 2.000 de like-uri, utilizatorii împărtășind comentariile lor despre mucegai. O persoană a scris: „Am lucrat pentru o companie chimică, cea mai bună metodă de îndepărtare a mucegaiului este oțetul de curățare. Este ceea ce ucide de fapt sporii, majoritatea celorlalte produse doar înălbesc sporii și aceștia revin în timp.”

Oțetul alb distilat este adesea recomandat pentru curățarea unor tipuri de mucegaiuri din gospodărie, deși proprietățile sale acide pot deteriora unele suprafețe.