• 42% dintre români îşi aleg destinaţia de vacanță în funcţie de restricţii.
  • 30% dintre români s-au vaccinat special pentru concediu.
  • 50% dintre români nu se tem de riscurile la care se expun în concediu.
  • 28% spun că oamenii s-au relaxat prea mult.
  • 54% dintre angajaţii români şi-au făcut planuri concrete de vacanță.
  • Cine merge în țări cu risc își asumă și costurile de carantină.

Dacă videoclipurile pro-vaccinare ale Guvernului n-au fost convingătoare, au avut efect restricțiile din alte țări. Din 57% dintre românii care spun că s-au vaccinat anti-Covid, 30% au făcut asta special ca să plece în vacanță. Iar jumătate nu se tem deloc de riscurile la care se expun în concediu.

Cei mai mulți își vor petrece zilele libere în țară. Doar 12% își vor face concediul exclusiv în străinătate. Iar când vine vorba despre bugetul de vacanță, 34% vor cheltui mai mult decât anul trecut. Sunt concluziile unui sondaj BestJobs.

Pe de altă parte, cine pleacă în concediu în țări cu risc epidemiologic își asumă și costurile de carantină. E noua regulă impusă de stat: vor fi decontate 5 zile de concediu medical, nu 14, ca până acum. Măsura se va aplica de luna viitoare, dacă apar și normele între timp.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES

Bineînțeles că o să fie tot felul de nelămuriri și tot felul de nemulțumiri din partea angajaților dar poate așa mai stopează un pic din valul 4 despre care toată lumea spune că până la urmă o să urmeze“, explică Sorina Faier, specialist HR.

Concediul nostru a fost deja programat, bineînțeles că ne-am organizat cumva din timp și ne-am plătit biletele de avion. Asta este situația, ne întoarcem și vedem cum va fi când revenim în țară“, spune Andra Stamin, turist.