• Tot mai mulți adulți americani spun că fac parte din comunitatea LGBT, potrivit unui sondaj Gallup
  • Procentul persoanelor care spun că sunt gay a crescut de la 4,5%, în 2017, la 5,6 %, în 2020
  • Sondajul a mai constatat că mai mult de jumătate dintre persoanele din comunitatea LGBT se consideră bisexuale

Un sondaj Gallup relevă faptul că numărul americanilor care declară că sunt homosexuali a crescut în ultimii trei ani cu mai mult de un procent. O explicație ar fi faptul că generațiile mai tinere își pun multe semne de întrebare cu privire la sexualitatea lor și spun că nu sunt heterosexuali, scrie The New York Times.

Sondajul a scos la iveală că 5,6% dintre adulți spun că sunt lesbiene, gay, bisexuali sau transgender. Procentul a crescut de la 4,5%, cât era în 2017, atunci când Gallup a făcut un sondaj cu același subiect.

Sondajul a mai constatat că mai mult de jumătate dintre persoanele din comunitatea LGBT se consideră bisexuale.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Unul din șase adulți din generația Z, oameni născuți între 1997 și 2002, se identifică ca LGBT, a constatat sondajul. Pocentele vor continua, probabil, să crească, au spus inițiatorii studiului.

Acest lucru se datorează faptului că cei din generațiile mai tinere sunt mai predispuși decât cei din generațiile mai în vârstă să se considere LGBT, conform sursei citate.

Americanii sunt mari susținători ai drepturile persoanelor LGBT, fapt ce a determinat o creștere a numărului oamenilor care fac parte din această comunitate, în SUA.