Statuia din lemn a Melaniei Trump din Slovenia a fost incendiată de Ziua Independeței

  • O sculptură din lemn care o înfăţişează pe prima doamnă a Statelor Unite a fost arsă în Slovenia
  • Incendiul s-a produs pe 4 iulie, de Ziua Independenţei SUA
  • Artistul care a realizat sculptura a cerut ca aceasta să fie dată jos de pe soclu

O statuie sculptată în lemn care o înfăţişează pe prima doamna a Statelor Unite ale Americii, Melania Trump, a fost incendiată în Slovenia. Sculptată într-un trunchi de copac la marginea localităţii natale a Melaniei, Sevinca, a devenit un magnet turistic după ce soţul ei a câştigat alegerile în 2016. Artistul care a realizat sculptura a cerut ca aceasta să fie dată jos de pe soclu. 

Melania Trump este un fost model care s-a născut şi a crescut în Slovenia, dar a sosit ca imigrant în SUA  în anii ’90. Statuia ei a primit reacţii mixte din partea rezidenţilor, unii dintre ei au asemănat-o cu un caracter din „Ştrumfii”.  Statuia din Slovenia a fost vizată într-un moment în care Statele Unite au fost răvăşite de proteste masive, în urma cărora numeroase monumente publice au fost vandalizate.

Preşedintele Trump a condamnat deseori în discursurile sale actele de vandalism îndreptate împotriva statuilor. Poliţia a lansat o anchetă în acest caz. Casa Albă nu a făcut încă comentarii pe baza incidentului, relatează BBC.