• Psihologul îţi spune prin ce transformări poate trece copilul tău acum, în perioada în care stă în izolare, în casă
  • Copiii resimt un stres emoțional mult mai puternic comparativ cu tine, adult, spune specialistul
  • Medicul atrage atenția că jocul, important în dezvoltare, este acum absent, iar asta poate să afecteze dezvoltarea cognitivă a copilului tău în viitor

Eşti în izolare cu copilul, iar el nu mai merge la şcoală, însă tu trebuie să lucrezi în continuare de acasă. De asta, de cele mai multe ori poate că nu ai timp să îi acorzi atenţia de care are nevoie. Prof. Dr. Olga Simionescu îţi explică ce se întâmplă  în sufletul copilului tău.

„Copiii care se află în izolare resimt un stres emoțional mult mai puternic comparativ cu adulţii. Adulţii dezvoltă mecanisme adaptive, mecanisme de copying foarte cunoscute. Adultul este capabil să parcurgă unele căi deja performate în lupta cu situaţii neobişnuite, pe care copiii nu le au“, spune psihologul.

Află că cei mici au senzaţia acum că şi-au pierdut job-ul. Știi și tu că micuțului îi lipsesc mult acum prietenii lui de joacă, de vârsta lui, dar şi activităţile cu care era obişnuit înainte: „Copiii înţeleg că nu se mai duc la şcoală, care este locul lor de muncă, este locul unde trebuie să ajungă la oră fixă, unde trebuie să răspundă la întrebări, să-şi facă temă. Să dezvolte ierarhii, să lege temeinic raporturi care le conferă o dezvoltare armonioasă psiho-emoţională. Situaţia poate fi considerată de copii ca un eşec personal“.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Iată de ce, chiar dacă lecţiile online sunt interesante, percepţia copiilor poate fi diferită: „În mintea unui copil un device este adesea un partener de joacă, încă de când era mic, şi acum nu mai este asimilat cu joaca sau cu distracţia. Jocul, elementul fundamental în dezvoltare este absent, şi asta poate să aibă inclusiv să  pună rezultate negative în dezvoltarea lor cognitivă în viitor“.

Sursă foto: Profimedia