• Participanții urmau să piardă 10% din greutate pentru £400.
  • 585 bărbați supraponderali au fost rugați să slăbească într-un an.
  • Participanții la studiu sunt din Anglia, Scoția și Irlanda.

Banii ne fac nu doar obrazul, ci și trupul mai subțire. Bărbații cu probleme de greutate au mai multe șanse să slăbească dacă primesc stimulente în bani, arată un studiu din Marea Britanie. Aproape 600 de bărbați din Scoția, Anglia și Irlanda au participat la experiment – care a durat 1 an – și au fost împărțiți aleatoriu în 3 grupuri, scrie BBC.

Unul a primit zilnic stimulente în bani, plus mesaje motivaționale. Al doilea a primit doar mesaje, iar al treilea grup nu a primit nimic. Rezultatul? Cei care au primit mesaje și bani au slăbit în medie cu 5%, cei care au primit doar mesaje – cu 3%, iar cei fără niciun stimulent au slăbit doar 1%.

La finalul studiului, cercetătorii au constatat că cei care au primit atât mesajul, cât și banii au scăzut, în medie, cu 4,8% din greutatea lor corporală.

Recomandări

PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL
ZELENSKI CÂȘTIGĂ PRIMA RUNDĂ
CHINA TRIMITE DOI URȘI PANDA ÎN AUSTRALIA
CHATBOTUL A.I. DE LA META NU VINE ÎN EUROPA
ZELENSKI: PUTIN NU VA PUNE CAPĂT RĂZBOIULUI
MBAPPE NU REPREZINTĂ FRANȚA LA J.O.

Profesorul Pat Hoddinott de la Universitatea Stirling a declarat că studiul ar putea oferi o soluție cu costuri reduse la criza obezității din Marea Britanie.

Studiul a fost finanțat de Institutul Național pentru Cercetare în Sănătate și Îngrijire (NIHR), condus de Universitatea din Stirling în parteneriat cu Universitatea din New Brunswick, Canada, Universitatea din Aberdeen, Universitatea din Glasgow, Universitatea Queens din Belfast și Universitatea din Bristol. .

Citește și